رویداد آموزشی «نمایش معنا در ادبیات داستانی» برگزار میشود
پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی با همکاری دفتر دستانی مرکز آفرینشهای ادبی حوزۀ هنری درسگفتار «نمایش معنا در ادبیات داستانی» را سهشنبهها از ساعت ۱۶ الی ۱۸ برگزار میکند.
پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی با همکاری دفتر دستانی مرکز آفرینشهای ادبی حوزۀ هنری درسگفتار «نمایش معنا در ادبیات داستانی» را سهشنبهها از ساعت ۱۶ الی ۱۸ برگزار میکند.
درسگفتار«نمایش معنا در ادبیات داستانی» در نظر دارد؛ نمایش معنا از منظر اقتباس از متون روایی ادبیات فارسی بر داستان و رمان معاصر را بررسی کند. این رویداد آموزشی به صورت مجازی و حضوری از بیستم آذرماه، به مدت دوازده جلسه با تدریس دکتر مجید آقائی آغاز میشود.
چرا باید در جستجوی نمایش معنا در ادبیات داستانی باشیم؟
ادبیات داستانی جلوهای از معرفت انسانی و عرصۀ روایت و بازنمایی هستی است. سهم ویژۀ ایرانیان از این فرآیند، ارائه و نمایش مفاهیم والای معنوی و انسانی در قالب متون فاخر و ارزشمندی است که در پی گذار از قرون متمادی همچنان پرچمدار بیبدیل هویّت، منش، فرهنگ و رویکردهای اندیشۀ ایرانیاند. توجه به این معانی و تلاش برای بازتعریفشان در قالب متونی با ساختارهای روزآمد و جذاب نه تنها به تداوم حضور هویتمند ما در عرصۀ ادبیات و فرهنگ جهانی مدد خواهد رساند، بلکه موجب ارائۀ راهکارهای نوین روایی در این عرصه خواهد شد.
در این دوره از چه حرف میزنیم؟
در این دوره ضمن تشریح تعاریف معاصر و ارائه خوانش روزآمد از مفاهیمی چون روایت، زبان، آفرینش ادبی و اقتباس ادبی/نمایشی، ارتباط آنها با یکدیگر در طی فرآیند آفرینش متون داستانی/نمایشی را مورد بررسی قرار داده و از طریق بازخوانی مؤلفههای معنایی مؤثردرساختار انواع متون کهن فارسی به روش بازتولید معانی فوق و انتقالشان به متون داستانی و نمایشی معاصر همچون رمان، داستان کوتاه، نمایشنامه و فیلمنامه خواهیم پرداخت.
معرفی مدرس دوره:
همچنین ارائۀ مقالات در نشریات علمی مختلف در حوزۀ سینما و نمایش.
فعالیتها:
به دلیل حجم و تنوع مباحث، در دوازده جلسه به مباحث نظری پرداخته میشود، که شامل عنوانهای زیر است:
الف–تعاریف:
ب– بررسی ساختار روایی متون کهن فارسی:
ج– بررسی راهکارهای اقتباس داستانی/نمایشی از متون کهن:
این دوره برای چه کسانی مناسب است؟
علاقمندان به مباحث روایتشناسی ، داستاننویسی و اقتباس ادبی/ نمایشی
شیوه برگزاری کلاس
کلاس به صورت همزمان حضوری و مجازی برگزار خواهد شد.
علاقمندان جهت ثبتنام و کسب اطاعات بیشتر میتوانند در پیامرسانهای بله، ایتا، واتساپ و تلگرام به شماره ۰۹۹۱۴۵۴۰۲۴۲ پیام بدهند.
آدرس: تهران-تقاطع خیابان سمیه و حافظ- حوزه هنری-جنب مسجد آیت الله خامنهای-پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی
ثبت دیدگاه