درسگفتار« هفت متن، هفت ایده دربارۀ ایران»؛ برگزار میشود
پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی، درسگفتار «هفت متن، هفت ایده دربارۀ ایران»؛ را به صورت حضوری و مجازی از سیزدهم دیماه به مدت هشت جلسه برگزار میکند.
پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی، درسگفتار «هفت متن، هفت ایده دربارۀ ایران»؛ را به صورت حضوری و مجازی از سیزدهم دیماه به مدت هشت جلسه برگزار میکند.
دوره آموزشی«هفت متن، هفت ایده دربارۀ ایران»؛ متنخوانی و مرور ایده هفت اندیشمند درباره گذشته، حال و آینده ایران با تدریس دکتر محسن دنیوی از سیزدهم دیماه، در هشت جلسه (سهشنبهها از ساعت ۱۵ تا ۱۷) به صورت حضوری و مجازی (اسکای روم) برگزار میشود.
*در این دوره از چه حرف میزنیم؟
ایران، اگر مهمترین، ممکنترین و مطلوبترین موضوع برای یک دانشجوی فارسیزبان ایرانی و در حال تحصیل علوم انسانی برای اندیشیدن نباشد، بیشک از مهمترین موضوعات است. یک قرن اخیر نشان میدهد که ما ایرانیان، سهم خاصی در علوم انسانی مدرن که بیشتر در اروپا و آمریکا متولد شده و رشد کرده است نداشته و نداریم.
ما با ایران زندگی کردهایم. هرچند این شرط کافی نیست اما به نظر میرسد شرط لازم برای اندیشیدن و اظهارنظر نسبت به هر فرهنگ و تمدن و جامعهای باشد. همانگونه که ما تصویر چندانی از مسائل اجتماعی مردمان دیگر کشورها و تمدنها نداریم و سخت است که با افق مردمان و اندیشمندان آن سرزمین همراه شویم، متقابلاً، اندیشمندان اروپایی آمریکایی هم نمیتوانند درک کاملی از وضعیت ایران داشته باشند.
روشن است که منظور از ایران هم ترکیبی از آینده، حال و گذشته آن است. لذا این دوره صرفاً تلاشی برای ورود به این محیط اندیشیدن و گفتگوست و قصد ندارد تا قضاوت و ارزیابی خاصی داشته یا طی کردن مسیر ختصی را پیشروی شما قرار دهد. بلکه تنها دعوت به تجربه کردن چند زاویه نگاه و به چشم زدن چند عینک مختلف برای نگاه به پدیده ایران است.
*چرا باید درباره ایران بدانیم؟
موضوع این دوره توجه دادن به ایران به عنوان عنصری است که به لحاظ زمانی، مکانی، تاریخی، فرهنگی و… زندگی ما و نسلهای قبل و بعد از ما را دربرگرفته است و وضعیت و احوال آن بیشترین سهم تأثیر را در سرنوشت فردی و جمعی ما ایرانیان دارد.
*این دوره برای چه کسانی مناسب است؟
این دوره برای علاقمندان به مطالعات اندیشهای درباره ایران و دانشجویان و طلابی که تازه وارد فضای تحصیل شده و در تلاش برای پیدا کردن مسئله خود هستند میتواند مفید و افقگشا باشد. در این دوره با محور قرار دادن هفت متن از هفت اندیشمند درباره ایران، خود را در موقعیتی بینابین این ایدهها قرار داده و با متونی کوتاه به جهان آن نویسنده نزدیک میشویم.
*مدرس این دوره کیست؟
محسن دنیوی، دانشآموخته دکتری فلسفه علم و فناوری از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تهران است.
«ارائه مدل مفهومی برای طبقهبندی جریانات فکری سیاسی ایران معاصر» موضوع پایاننامه کارشناسی ارشد و «.بررسی مفهوم واقعیت عینی از منظر پوزیتیویسممنطقی» موضوع تز دکتری اوست.
محسن دنیوی هم اکنون مدیر گروه سیاستگذاری و مطالعات راهبردی پژوهکشده فرهنگ و هنر اسلامی بوده و در طول دو دهه گذشته درباره نسبت علم و دین تحقیق کردهاند اما هماکنون، آینده ایران و فاصله میان هویت امروزین ما و تصویرهای مختلف ایرانیان از آینده و چگونگی تغییر وضعیت و حرکت به سوی آینده مسئله اصلی پژوهشی محسن دنیوی است.
*شیوه اجرایی کلاس چگونه است؟
در این دوره قرار است در ۸ جلسه، هفت متن از هفت اندیشمند درباره گذشته، حال و آینده ایران مرور و مطرح شود که در جلسه اول مقدمه و در هفت جلسه بعدی متنی از یک اندیشمند محور قرار گرفته میشود. شرکتکنندگان لازم است متن را بخوانند تا درباره آن و نگاهشان به مسئله مشترک ما یعنی ایران گفتگو کنیم.
***لازم است هر فرد در طول دوره برای یکی از متنهای اصلی انتخاب شده در درسگفتار، یکی از فعالیتهای زیر را انجام دهد. بدیهی است در صورتی که این فعالیت ثبت نشود، ثبتنام انجام نمیگیرد.
*** برای ثبتنام و کسب اطلاعات از طریق پیامرسانهای: بله، ایتا، تلگرام و واتساپ به شمارۀ (۰۹۹۱۴۵۴۰۲۴۲) و اینستاگرام پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی به آدرس (rcica_ir@) اقدام کنید.
ثبت دیدگاه