مجید شاه‌حسینی در نشست «عصر نصرالله»: در روزگاری به سر می‌بریم که علی‌رغم همه حرمان‌ها، تلخی‌ها و رفتن‌ها بوی پیروزی می‌آید | پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی

پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی

  • اخبار
  • انتشارات
  • گروه‌های علمی
    • گروه علمی مطالعات رسانه و سینما
    • گروه علمی مطالعات اجتماعی و فرهنگی انقلاب اسلامی
    • گروه علمی حکمت هنر
    • گروه علمی سیاست‌گذاری فرهنگی و هنری
  • باشگاه هنر و اندیشه
  • نشریه بیناب
  • فروشگاه کتاب
  • نگارخانه
  • تماس با ما
  • اخبار
  • انتشارات
  • گروه‌های علمی
    • گروه علمی مطالعات رسانه و سینما
    • گروه علمی مطالعات اجتماعی و فرهنگی انقلاب اسلامی
    • گروه علمی حکمت هنر
    • گروه علمی سیاست‌گذاری فرهنگی و هنری
  • باشگاه هنر و اندیشه
  • نشریه بیناب
  • فروشگاه کتاب
  • نگارخانه
  • تماس با ما

مجید شاه‌حسینی در نشست «عصر نصرالله»: در روزگاری به سر می‌بریم که علی‌رغم همه حرمان‌ها، تلخی‌ها و رفتن‌ها بوی پیروزی می‌آید

۱۴۰۳-۰۸-۲۰ ۱۴۰۳-۰۸-۲۰ بازدید : 602

منطقِ تاریخ مقدس، منطق آسمانی است. . تاریخ مقدس به نوعی تحریف‌ناشده‌ترین تاریخ جهان است و واقعی‌ترین و حقیقی‌ترینِ آن. سرعت‌گرفتن وقایع و وقوع حوادث مبتنی بر یک تاریخ و تقویم عرشی و قدسی؛ اولین نشانه سپهرِ تاریخ مقدس است.

به گزارش روابط‌عمومی پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی، نشست «عصر نصرالله»، با حضور اصحاب اندیشه و علوم انسانی به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی، چهاردهم آبان‌ماه در سالن سوره حوزه هنری، برگزار شد.

دکتر مجید شاه‌حسینی، رئیس فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، پژوهشگر و مدرس نظریات رسانه، دومین سخنران این نشست در ابتدای سخنان خود گفت: در روزگاری به سر می‌بریم که علی‌رغم همه حرمان‌ها، تلخی‌ها و رفتن‌ها بوی پیروزی می‌آید، اما کدام پیروزی؟ به چشم ظاهر پیروزی خیلی دور از دسترس است. جهان، جهان غارتگران و خونریزان است و مظلومان قلیل‌اند و دستِ پائین‌تر را دارند و با خونشان این مسیر را هموار می‌کنند. خونریزان و جلادان فعلا دارند رجزِ فتح می‌خوانند از جمله در شهادت سید مقاومت، سید حسن نصرالله.

رئیس فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران با تمیز دادن تاریخ مقدس از تاریخ عرفی، ادامه داد: با منطق تاریخِ عرفی شکست مشاهده می‌شود اما با منطق دیگر که منطق تاریخ مقدس است بوی فتح، نصر و پیروزی می‌آید. به کدام دلالت سخن می‌گوییم؟ به همان دلالت که شهید بزرگوار سید مرتضی آویینی در همان سال‌های دفاع مقدس در جایی گفت: «این‌ها بچه‌های قرن پانزدهم هجری قمری هستند. هم آن‌ها که کره زمین قرن‌هاست که انتظار آن‌ها را می‌کشد تا بر خاکِ آلوده این سیاره قدم بگذارند و عصر ظلمت بی‌خبری و جاهلیت ثانی را به پایان برسانند. عصر بعثت دیگر درباره انسان آغاز شده است و اینان منادیان انسان تازه‌ای هستند که متولد خواهد شد؛ انسانی که خداوند توبه او را پذیرفته و او را بار دیگر برگزیده است».

 شهید آوینی آن روز از فرزندان قرن پانزدهم هجری قمری گفت و الان فرزندان قرن پانزدهم هجری شمسی هم طلیعه فتح را با منطق تاریخ مقدس می‌بینند.

این پژوهشگر حوزه رسانه با طرح این پرسش که «تاریخ مقدس» چیست که در سنجه آن وقایع این‌همه متفاوت دیده می‌شود؟، گفت: تا این مسئله را متوجه نشویم نقش سید حسن نصرالله را نخواهیم فهمید. منطقِ تاریخ مقدس، منطق آسمانی است. در این‌جا راوی خداست. از دیروز و دیروزها آغاز شده و به امروز می‌رسد و تا ظهور امتداد پیدا کرده و تا قیامت در قرآن روایت می‌شود. تاریخ مقدس به نوعی تحریف‌ناشده‌ترین تاریخ جهان است و واقعی‌ترین و حقیقی‌ترینِ آن. هر چقدر که جلوتر می‌رویم از منطق تاریخ عرفی فاصله گرفته و با منطق تاریخ مقدس است که باید آشنا شویم. حس می‌کنیم دورِ تاریخ تند شده، از ابتدای امسال تا اکنون آن‌قدر وقایع متفاوتی رخ‌داده است که انگار یک دهه را پشت سر گذاشته‌ایم به همین سیاق نتیجه می‌گیریم که از این به بعد هم همین‌گونه خواهد بود. خب این اولین نشانه سپهرِ تاریخ مقدس است؛ سرعت‌گرفتن وقایع و وقوع حوادث مبتنی بر یک تاریخ و تقویم عرشی و قدسی.

او در ادامه به بیان منطقی دیگر از تاریخ مقدس پرداخت و اظهار داشت: منطق دیگر این است که در تاریخ مقدس، ما متوکّل جلو می‌رویم و می‌دانیم که منطقِ أللهُ وَلِیُّ الَّذینَ آمَنُوا، ما را حمایت می‌کند. «باسمه تعالی قطعاً سننتصر»؛ این ادبیاتِ انسانی است که مبتنی بر منطق تاریخ مقدس سخن می‌گوید. کسی که در اعماق زمین است و از آن‌جا پیام می‌دهد. او قریب الشهاده است و مظلومانه به شهادت می‌رسد، چطور اینگونه حکیمانه و پیش‌گویانه با قطعیت سخن می‌گوید؟ از کجا سخن می‌گوید؟ آیا این سخن عملیات روانی است و می‌خواهد به نیروهای خود روحیه بدهد؟

 این مدرس سینما در ادامه با اشاره به جنگ ۳۳ روزه، گفت: در سال ۲۰۰۶ در حرب تموز وقتی رزمندگان حزب‌الله در حاقِ میدان با مشکلاتی مواجه بودند که اصلا بوی پیروزی نمی‌آمد و همه خود را برای شهادت آماده می‌کردند، پیامی از مقام معظم رهبری رسید که به حزب‌الله بگویید مقاومت کنند و شما قطعاً پیروز هستید. سید مقاومت می‌گوید ما فرماندهان مقاومت را از همه خطوط با زحمت صدا کردیم و گفتیم مقام معظم رهبری یا به قول خودشان سیدنا القائد فرموده‌اند که تا پای جان مقاومت کنید. او می‌گوید رویم نشد که بقیه حرف ایشان را بگویم که ما قطعاً پیروز هستیم. سید مقاومت فردای آن روز حس می‌کند که این امانت را به درستی ادا نکرده است. دوباره با هر زحمتی مستمعین دیروز را فرا می‌خوانند و به آن‌ها می‌گویند پیامِ سیدنا القائد تکمله‌ای داشت که فرمودند ان‌شاءالله شما قطعاً پیروزید. خب این پیام در عالم واقع محقق شد‌. انگار حکیمی حکم می‌کند و حکم او جاری می‌شود؛ این منطق تاریخ مقدس است. حالا سید به همان مقام حکمت رسیده است. ضمن اینکه همچنان خود را شاگرد مقام رهبری می‌دانند اما انگار این درس را آموخته‌ است که با این لحن سخن می‌گوید.

 او در ادامه مطرح کرد: طبق تاریخ مقدس پیروزی اینگونه است و با منطق تاریخ عرفی سازگار نخواهد بود. اگر تاریخ عرفی را به جاده تشبیه کنیم، تاریخ مقدس شبیه به ریل قطار است. وقتی که بر آن قرار می‌گیریم بی‌قرارِ رفتن می‌شویم و دیگر ترافیکی در کار نیست که ما را آزار دهد. رزق و روزی، خواب و استراحت و رسیدن به مقصد از پیش تضمین شده است. حال‌آنکه وقتی روی جاده بودیم هیچکدام از این‌ها قطعی نبود.
در تاریخ مقدس مسلوب الاراده نیستیم و هرزمان که بخواهیم در هر ایستگاه قطار می‌توانیم پیاده شویم اما کدام عاقل این کار را می‌کند. همه در این قطار نشسته‌اند تا به مقصد برسند که انتهای آن امام و زیارت است. اتفاقاً در هر ایستگاه افرادی بر ما افزوده خواهند شد. منطق تاریخ مقدس، منطق فتح و ظفر است. ما نمی‌دانیم ظهور چه زمانی رخ می‌دهد اما آن‌قدر می‌دانیم که هر روز که از جهان می‌گذرد یک روز به آن نزدیک‌تر می‌شویم.

 شاه‌حسینی، پژوهشگر و مدرس رسانه، با اشاره به اینکه سید مقاومت در یک کلام سالکِ تاریخ مقدس بودند و لحن ایشان هم این را نشان می‌داد، گفت: در این مسیر اگر ایستگاه قبلی کربلا بود، ایستگاه بعدی ظهور است. فردی که بر این قطار پانهاده است موقعیت مکانی- زمانی و تاریخی خود را به دقت می‌داند و گمشده تاریخ نیست.

 او در ادامه به فضای حاکم بر کشورهای عرب‌زبان پرداخت و در این رابطه گفت: اصولاً نظام عشیره‌ای و قبیله‌ای که بر برخی کشور‌های عرب‌زبان حاکم است، با شکل‌گیری یک دولت واحد و کشور مستقل سازگار نیست. کشورها وقتی در کنار هم قرار بگیرند به زبان قدیم یک امپراتوری و به زبان امروزی یک امت شکل می‌گیرد. اشاره شد که سال‌ها لبنان درگیر جنگ داخلی بود. شاید تنها امام موسی صدر بود که توانست شیعیان را به آن جایگاهی که شایسته آن بودند برساند. وقوع انقلاب اسلامی هم گام دومی بود که به شیعیان در لبنان هویت تاریخی بخشید.

 دبیر اسبق جشنواره فجر در ادامه گفت: با وقوع انقلاب اسلامی ایستگاه تاریخ مقدس با جاده تاریخ عرفی تلاقی پیدا کرد. می‌دانیم که هر کجا جاده به ریل قطار برسد، راکبان جاده می‌ایستند تا ساکنین کوپه‌های قطار حرکت کنند. همیشه حق تقدم با تاریخ مقدس است. از نظر بنده انقلاب اسلامی ایران حکم قطاری را داشت که از روی جاده تاریخ عرفی عبور کرد و تاریخ قرن بیستم را به قبل و بعد از خود تقسیم کرد. از آن‌ زمان به بعد ما وارد یکی از دروازه‌های تاریخ مقدس شده‌ایم. در اوایل انقلاب هم حس سرعت‌گرفتن وقایع احساس می‌شد. هر زمان هم که این منطق کم‌رنگ شد خداوند با قصد شعله‌ورتر کردنِ آن، از نو بر این آتش مقدس دمید و کفار هم بر این آتش دمیدند که آن را خاموش کنند، یُرِیدُونَ لِیُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ. حزب‌الله یکی از آن انوار بود.

شاه‌حسینی در ادامه با پرداختن به نقش سید حسن نصرالله، گفت: بیش از ۳۰ سال فرماندهی حزب‌الله بر عهده سید مقاومت بود. منطق تاریخ مقدس هر چه جلوتر رفت سید حسن نصرالله با اینکه این مقام را نمی‌خواست اما مردم لبنان او را رهبر خود می‌دانستند. او نقش یک مصلح اجتماعی را بازی می‌کرد. جمله‌ای را از مادلین آلبرایت وزیر امورخارجه آمریکا در زمان بیل کلینتون به خاطر دارم که می‌گفت درس‌های زیادی هست که باید از حزب‌الله لبنان بیاموزیم. مقصود او میزان نقش‌آفرینی حزب‌الله در نهادهای اجتماعی لبنان بود. سال ۲۰۱۱ سخنرانی‌ای از سید حسن نصرالله پخش شد که او در آن سخنرانی به صورت آشکار تأسیس یک نهضت سوادآموزی را اعلام کرد. سید مقاومت گفت ما نه دولت و نه وزارت آموزش و پرورش هستیم و نه وظیفه‌ای به ما محول شده است. اما من به عنوان یک لبنانی حس می‌کنم وظیفه دارم همه مردم لبنان را از نعمت خواندن و نوشتن بهره‌مند کنم. هیچ فرقی نمی‌کند که آن لبنانی از چه دین و مذهبی است. ایشان می‌گفتند ما برای این کار از همین معلمین لبنان استفاده می‌کنیم. صبح برای اطفال تدریس کنند و عصر برای بزرگسالانی که از نعمت سواد محروم هستند. سید حسن می‌گفت که حقوقشان را هم ما پرداخت می‌کنیم. لحن او آن‌قدر پدرانه بود که بسیاری از لبنانی‌ها گریه می‌کردند. برای من عجیب بود که فرمانده یک جبهه مانند یک مصلح اجتماعی سخن می‌گفت.

 این تئوری‌پرداز حوزه رسانه در جمع‌بندی سخنان خود گفت: با این منطق بر روی ریل، تاریخ مقدس انسان‌ها تمام نمی‌شوند و شهادت پایان عمر کسی نیست. اگر کسی ادعا کند که سید حسن نصرالله با شهادت تمام شد، او گمشده بر جاده تاریخ عرفی است. هر چقدر جلوتر می‌رویم منطق تاریخ مقدس پررنگ‌تر می‌شود. باید خودمان را برای وقایع بزرگ و باشکوه آماده کنیم. مهم نیست وقایع چقدر تلخ یا شیرین هستند. این وقایع به فراز و فرودهای مسیری می‌مانند که این قطار باید از آن‌ها عبور کند. فرجام این مسیر ان‌شاءالله مبارک است و باید برای این مسیر خود را آماده کنیم.

لازم به ذکر است نشست «عصر نصرالله»، با حضور اصحاب اندیشه و علوم‌انسانی ، چهاردهم آبان‌ماه در سالن سوره حوزه هنری، برگزار شد. وحید یامین‌پور، سعید زیباکلام، بیژن عبدالکریمی، فاطمه رایگانی، پریسا نصرآبادی، کمیل خجسته، سجاد صفار هرندی، سیدحسین شهرستانی و علی‌رضا بلیغ از دیگر سخنرانان این رویداد بودند. علاقمدان می‌توانند مشروح گفتار سخنرانان نشست را در سایت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی دنبال کنند.

مجید شاه‌حسینی در نشست (عصر نصرالله؛ گفتارهای اندیشه و علوم‌انسانی در چهلم سید مقاومت)-۱۴-۰۸-۱۴۰۳.mp3.
امکانات
برچسب ها
سیدحسن نصرالله-جبهه مقاومت-مجید شاه‌حسینی
ثبت دیدگاه
برای صرف‌نظر کردن از پاسخ‌گویی اینجا را کلیک نمایید.

درس‌گفتار و دوره‌های آموزشی
بیناب، مجلۀ تخصصی فرهنگ‌وهنر
دیدگاه
در نشست تخصصی میراث آوینی مطرح شد: باید روایت صبر بسازیم

در نشست تخصصی میراث آوینی مطرح شد: باید ...

۱۴۰۴-۰۱-۳۱
مرور تجربه مدیریت فرهنگی حسین یکتا در ششمین نشست «سنجه»

مرور تجربه مدیریت فرهنگی حسین یکتا در شش...

۱۴۰۴-۰۱-۳۰
مسیر مستند ایران امروز در نشست «میراث آوینی» نقد و بررسی می‌شود

مسیر مستند ایران امروز در نشست «میراث آو...

۱۴۰۴-۰۱-۲۴
«هنر فطری» برمبنای آموخته‌هایی از هنر کودکان

«هنر فطری» برمبنای آموخته‌هایی از هنر کو...

۱۴۰۴-۰۲-۲۰
انتشار کتاب «مفاهیم کلیدی در اقتصاد رسانه»

انتشار کتاب «مفاهیم کلیدی در اقتصاد رسان...

۱۴۰۴-۰۲-۲۰
کتاب «عرفان خراسان» منتشر شد

کتاب «عرفان خراسان» منتشر شد

۱۴۰۴-۰۲-۲۰
کتاب «هم رومی و هم زنگی» به بازار نشر آمد

کتاب «هم رومی و هم زنگی» به بازار نشر آم...

۱۴۰۴-۰۲-۱۷
متن‌خوانی و شرح مقالات کتاب «آینه جادو» سیدمرتضی آوینی با وحید یامین‌پور

متن‌خوانی و شرح مقالات کتاب «آینه جادو» ...

۱۴۰۴-۰۲-۱۷
کتاب «واقعیت متورم؛ انسان در آستانه متاورس» منتشر شد

کتاب «واقعیت متورم؛ انسان در آستانه متاو...

۱۴۰۴-۰۲-۱۵
حاج حسین یکتا در نشست ششم سنجه: معتقدم هیچ‌کدام از ساختارها موضوعیت ندارند. آدم‌ها هستند که موضوعیت دارند.

حاج حسین یکتا در نشست ششم سنجه: معتقدم ه...

۱۴۰۴-۰۲-۰۷
در نشست تخصصی میراث آوینی مطرح شد: باید روایت صبر بسازیم

در نشست تخصصی میراث آوینی مطرح شد: باید ...

۱۴۰۴-۰۱-۳۱
مرور تجربه مدیریت فرهنگی حسین یکتا در ششمین نشست «سنجه»

مرور تجربه مدیریت فرهنگی حسین یکتا در شش...

۱۴۰۴-۰۱-۳۰
مسیر مستند ایران امروز در نشست «میراث آوینی» نقد و بررسی می‌شود

مسیر مستند ایران امروز در نشست «میراث آو...

۱۴۰۴-۰۱-۲۴
«هنر فطری» برمبنای آموخته‌هایی از هنر کودکان

«هنر فطری» برمبنای آموخته‌هایی از هنر کو...

۱۴۰۴-۰۲-۲۰
انتشار کتاب «مفاهیم کلیدی در اقتصاد رسانه»

انتشار کتاب «مفاهیم کلیدی در اقتصاد رسان...

۱۴۰۴-۰۲-۲۰
کتاب «عرفان خراسان» منتشر شد

کتاب «عرفان خراسان» منتشر شد

۱۴۰۴-۰۲-۲۰
کتاب‌های جدید پژوهشکده
  • قبلی
  • بعدی
پیشنهاد سردبیر
در نشست تخصصی میراث آوینی مطرح شد: باید روایت صبر بسازیم

در نشست تخصصی میراث آوینی مطرح شد: باید ...

۱۴۰۴-۰۱-۳۱
مرور تجربه مدیریت فرهنگی حسین یکتا در ششمین نشست «سنجه»

مرور تجربه مدیریت فرهنگی حسین یکتا در شش...

۱۴۰۴-۰۱-۳۰
مسیر مستند ایران امروز در نشست «میراث آوینی» نقد و بررسی می‌شود

مسیر مستند ایران امروز در نشست «میراث آو...

۱۴۰۴-۰۱-۲۴
«هنر فطری» برمبنای آموخته‌هایی از هنر کودکان

«هنر فطری» برمبنای آموخته‌هایی از هنر کو...

۱۴۰۴-۰۲-۲۰
انتشار کتاب «مفاهیم کلیدی در اقتصاد رسانه»

انتشار کتاب «مفاهیم کلیدی در اقتصاد رسان...

۱۴۰۴-۰۲-۲۰
کتاب «عرفان خراسان» منتشر شد

کتاب «عرفان خراسان» منتشر شد

۱۴۰۴-۰۲-۲۰
کتاب «هم رومی و هم زنگی» به بازار نشر آمد

کتاب «هم رومی و هم زنگی» به بازار نشر آم...

۱۴۰۴-۰۲-۱۷
متن‌خوانی و شرح مقالات کتاب «آینه جادو» سیدمرتضی آوینی با وحید یامین‌پور

متن‌خوانی و شرح مقالات کتاب «آینه جادو» ...

۱۴۰۴-۰۲-۱۷
کتاب «واقعیت متورم؛ انسان در آستانه متاورس» منتشر شد

کتاب «واقعیت متورم؛ انسان در آستانه متاو...

۱۴۰۴-۰۲-۱۵
حاج حسین یکتا در نشست ششم سنجه: معتقدم هیچ‌کدام از ساختارها موضوعیت ندارند. آدم‌ها هستند که موضوعیت دارند.

حاج حسین یکتا در نشست ششم سنجه: معتقدم ه...

۱۴۰۴-۰۲-۰۷
در نشست تخصصی میراث آوینی مطرح شد: باید روایت صبر بسازیم

در نشست تخصصی میراث آوینی مطرح شد: باید ...

۱۴۰۴-۰۱-۳۱
مرور تجربه مدیریت فرهنگی حسین یکتا در ششمین نشست «سنجه»

مرور تجربه مدیریت فرهنگی حسین یکتا در شش...

۱۴۰۴-۰۱-۳۰
مسیر مستند ایران امروز در نشست «میراث آوینی» نقد و بررسی می‌شود

مسیر مستند ایران امروز در نشست «میراث آو...

۱۴۰۴-۰۱-۲۴
«هنر فطری» برمبنای آموخته‌هایی از هنر کودکان

«هنر فطری» برمبنای آموخته‌هایی از هنر کو...

۱۴۰۴-۰۲-۲۰
انتشار کتاب «مفاهیم کلیدی در اقتصاد رسانه»

انتشار کتاب «مفاهیم کلیدی در اقتصاد رسان...

۱۴۰۴-۰۲-۲۰
کتاب «عرفان خراسان» منتشر شد

کتاب «عرفان خراسان» منتشر شد

۱۴۰۴-۰۲-۲۰
مطالب پربازدید
  • کتاب “اثر نتفلیکس” نقد و برر... - 992 بازدید
  • سومین نشست از سلسله نشست‌های «صنعت بازی ... - 988 بازدید
  • طراحی پیراهن تیم ملی در محفل «دیدار» برر... - 980 بازدید
  • در نشست هجدهم “مساله شهر” مط... - 978 بازدید
  • چهل و هفتمین عصرنشینی هنر و اندیشۀ «دیدا... - 977 بازدید
  • محمدحسن بنیانیان در نشست «سنجه»: بخشی از... - 977 بازدید
  • در تازه‌ترین نشست «مسأله شهر» مطرح شد؛ م... - 971 بازدید
  • نظریه، شهرت و دین از حوزه‌های مطالعاتی ج... - 966 بازدید
  • در نشست بیست‌ونهم “مسأله شهر”... - 999 بازدید
  • انفتاح صورت؛ فتوحات هنر انقلاب در آثار ه... - 994 بازدید
  • کتاب “اثر نتفلیکس” نقد و برر... - 992 بازدید
  • سومین نشست از سلسله نشست‌های «صنعت بازی ... - 988 بازدید
  • طراحی پیراهن تیم ملی در محفل «دیدار» برر... - 980 بازدید
  • در نشست هجدهم “مساله شهر” مط... - 978 بازدید
  • چهل و هفتمین عصرنشینی هنر و اندیشۀ «دیدا... - 977 بازدید
  • محمدحسن بنیانیان در نشست «سنجه»: بخشی از... - 977 بازدید
  • در تازه‌ترین نشست «مسأله شهر» مطرح شد؛ م... - 971 بازدید
  • نظریه، شهرت و دین از حوزه‌های مطالعاتی ج... - 966 بازدید
  • در نشست بیست‌ونهم “مسأله شهر”... - 999 بازدید
  • انفتاح صورت؛ فتوحات هنر انقلاب در آثار ه... - 994 بازدید
  • کتاب “اثر نتفلیکس” نقد و برر... - 992 بازدید
  • سومین نشست از سلسله نشست‌های «صنعت بازی ... - 988 بازدید
  • طراحی پیراهن تیم ملی در محفل «دیدار» برر... - 980 بازدید
  • در نشست هجدهم “مساله شهر” مط... - 978 بازدید
  • چهل و هفتمین عصرنشینی هنر و اندیشۀ «دیدا... - 977 بازدید
  • محمدحسن بنیانیان در نشست «سنجه»: بخشی از... - 977 بازدید
    • برنامه های پژوهشی
    • هیئت علمی
    • چارت
    • درباره ما
    • تماس با ما
    • کتابخانه الکترونیک
    کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی است.
    LemonTheme